Radiátor Szabályozó Szelep Működése

vízálló-led-fejlámpa-tl-309
Monday, 27-Sep-21 14:23:10 UTC

Ha elzárt szelepek mellett meleg vagy forró a radiátor, szelepfennakadással van dolgunk. Miért nem nyit a szelep? Ha a szeleptányér leragad, a szelep nem tud kinyitni. Ilyen esetben hiába fordítjuk a termofejet maximum állásba, a radiátor nem melegszik fel. A szeleptányér leragadását általában az okozza, hogy a fűtési időszak végeztével nem fordítjuk maximum állásba. Ilyenkor az történik, hogy a nyári napsütés hatására felmelegedett szobahőmérsékletet a beállított értékhez képest túl melegnek érzékeli és zárni kezd. Minél alacsonyabb a szelep beállított értéke, annál alacsonyabb hőmérséklet előidézheti ezt a jelenséget. Egy hónapokon át lezárt szelep bizony leragadhat, és ezt csak a fűtés indulása után vesszük észre. Javítása viszonylag egyszerű, de ha idő közben a tömítés tönkrement, akkor annak cseréjére is szükség lehet. Ehhez kérje szakember segítségét. Fontos tehát, hogy a szelepeket a fűtési időszak végén állítsuk a maximum állásba, ezzel sok bosszúságtól és felesleges költségektől kíméljük meg magunkat.

Remix

  • Calvin klein táska férfi women
  • Munkaszerződés 2017 mint tea
  • Hajdúnánás max power
  • Letészem a lantot vers
  • Radiátor szabályozó szelep működése karaoke

Radiator szabályozó szelep működése

A csapokhoz hasonlóan a radiátorszelepek is csöpökhetnek, amit rendszerint könnyű megszüntetni. Előfordúlhat azonban, hogy a hibás szelepet ki kell cserérlni. Felsőkategoriás radiátorszelep Szivárgó radiátorszelep megjavítása A radiátorszelepből szivárgó víz valószínűleg az orsó körüli szivárgásból származik. Viszont ha a víz körbefolyik, és a hollandi anyából csepeg, akkor gyakran az anya a szivárgás forrása. Töröljük szárazra a szelepet, majd tegyünk papírtörlőt a szelep különböző részeihez, hogy pontosan megtudjuk, honnan jön a nedvesség. Ha az anyag szivárog, szorítsuk meg óvatosan; amennyiben ez sikertelen, vegyük le az anyát, és tömítsük újra. Kopott vagy sérült radiátorszelep cseréje házilag A radiátorszelep cseréjéhez először víztelenítsük a rendszert, majd fektessünk rongyokat a szelep alá. A szeleptestet csőfogóval (vagy állítható csőfogóval) tartva, egy állítható villáskulcssal csavarjuk le a szelepet a csőhöz és a radiátor végén az adapterhez tartó hollandi anyákat. Emeljük ki a szelepet a cső végéből; ha az elzáró szelepet cseréljük, először azt zárjuk el - a fordulatokat számolva, hogy az új szelepet ugyanilyen számú fordulattalnyithassuk ki, hogy a fűtési rendszer kiegyensúlyozott maradjon.

Radiátor termosztát szelep működése

A termosztatikus radiátorszelep működése: A rendszer működése során, a szelepen lévő termofej (hőmérsékletszabályozó) csak addig engedi a fűtővizet a fűtőtestbe, amíg a helyiség hőmérséklete el nem éri a hőfokszabályozó beállításának megfelelő értéket. Ezt követően automatikusan elzárja a fűtővíz útját. Amennyiben ugyanezen állásban a szoba levegőjének hőmérséklete a beállított érték alá csökken, a szelep újra nyit, és a radiátor felmelegszik. A helyiség hőmérsékletének beállítása: A kívánt hőmérséklet a termosztatikus szelepfej (termofej) megfelelő helyzetbe történő forgatásával állítható be. A termofej jobbra fordításával (zárásával) alacsonyabb, míg a balra csavarásával (nyitásával) magasabb hőmérséklet állítható be. Egy adott termofej álláshoz tartozó hőmérséklet – pontosan - csak az állítást követő 1-2 óra elteltével a helyiség hőmérsékletének mérésével határozható meg. A hőmérséklet igény szerint a termofej fordításával korrigálható. Ha a radiátort hidegnek érezzük, de a helyiség hőmérséklete a beállított értéken van, nem kell aggódnunk, a termoszelep megfelelően működik.